MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Włókniarz wygrywa pierwszy mecz w Częstochowie! Zobaczcie zdjęcia KIBICÓW

Włókniarz wygrywa pierwszy mecz w Częstochowie! Zobaczcie zdjęcia KIBICÓW

Bombowo! Koncern zbrojeniowy sponsorem finalisty Ligi Mistrzów

Bombowo! Koncern zbrojeniowy sponsorem finalisty Ligi Mistrzów

Polecamy

Nowe przepisy dla kierowców. Co zmieni się 17 czerwca 2024 roku?

Nowe przepisy dla kierowców. Co zmieni się 17 czerwca 2024 roku?

Nowe dopłaty dla przemysłu energochłonnego. Firmy mogą liczyć na wsparcie

Nowe dopłaty dla przemysłu energochłonnego. Firmy mogą liczyć na wsparcie

Prawdziwa miłość to coś więcej, niż zakochanie. Jak rozpoznać wyjątkowe uczucie?

Prawdziwa miłość to coś więcej, niż zakochanie. Jak rozpoznać wyjątkowe uczucie?